Pawnee Yerlileri

Pawnee Yerlileri

Pawnee Yerlilerine göre, Dünya, gökyüzünü taşımak için görevlendirilen yıldızları yaratan Tanrı Tirawa tarafından yaratılmıştır. Bazı parlak yıldızlar, Dünyanın verimliliğini sağlamak için yağmurlara,yıldızlara ve bulutlara hükmediyorlardı.

Fakat, parlak olmayan yıldızlar, parlak yıldızların bu önemli pozisyonu kıskanıyordu. Parlak olmayan yıldızlar bir gün, parlak yıldızlara emanet edilen içi rüzgar ile dolu çuvalı buldu. İçini boşalttılar ve Dünyaya ölümcül rüzgarlar gönderdiler. Ölüm, Dünya ile böylece tanışmış oldu.

Pawnee yerlileri ilk kadının yıldızların evlenmesinden sonra olduğuna , ilk erkeğin ise Güneş ve Ay'ın birleşmesinden olduğuna inanırlar ve bu iki insanı kendi ataları olarak benimsemişlerdir.

Bugünde Pawnee, takımyıldızlarını birçok mitolojik hikayelerle ilişkilendirerek yıldız haritalarını çıkarırlar ve böylece ataları her daim hatırlamış olurlar.

1 yorum:

  1. Tasty Dog teeth implants | Titsanium Art
    Tasty Dog titanium bike frame teeth implants, are 2018 ford fusion hybrid titanium the most babyliss pro nano titanium straightener effective therapies for skin cancer. We ecosport titanium believe that it's possible to remove skin from titanium bikes for sale skin from your head or body,

    YanıtlaSil