Mısır Ekimi Dönemi - (Geyik) 21 Mayıs – 20 Haziran

Mısır Ekimi Dönemi - (Geyik) 21 Mayıs – 20 Haziran

Madenler alemindeki totemi yosunlu akik, bitkiler alemindeki totemi civanperçemi, hayvanlar alemindeki totemi geyiktir.

Uğurlu renkleri yeşil ve beyaz, kabileleri Kelebektir.

Maden Totemleri;

 
Yosunlu akiğe dünyanın her yerinde rastlanabilir. En sık görüldüğü yerler nehir yataklarıdır. Yosunlu akik iyileştirici gücü olan bir taştır. Eskiden bu taşın gözlere iyi geldiğine inanılırdır. Aynı zamanda sarkaç olarak bedenin sağlık durumunu kontrol etmek için kullanılırdı.eski çağlarda birkaç parça yosunlu akik taşının, ağza alındığı zaman susuzluğu giderdiğine de inanılırdı. Yağmur getireceği de söylenir ve yağmur dualarında sık sık kullanılırdı.

Geyik İnsanları, kullanmayı ve geliştirmeyi öğrenirlerse taşları gibi iyileştirici güçlere sahiptirler. Bu totemin insanları yoğun çalışmaya istekliyseler, her alanda olağan üstü bir beceri gösterebilirler. Taşları gibi çevrelerindeki insanların gözünü ve gönlünü okşayan bir etki yaratırlar. Çevrelerindeki her şeyin bir güzellik taşımasını isterler. En sıradan nesnelerden en güzel şeyleri yaratabilirler. 


Bitki Totemleri;
 
Bu totemin insanları taşarlı gibi bitki ve maden alemiyle ruhsal bağlantı kurabilirler. Hem madenlere hem bitkilere yakınlık duyarlar ve her iki alemin temsilcilerini uygun bir biçimde birleştirme yetenekleri vardır. Bu yetenek bazen bir seranın bazen bir bahçenin düzenlenmesinde ortaya çıkar.

Geyik İnsanlarının bitki totemi olan civanperçemine “achillea millefolium” adı da verilir. Yunan efsanesindeki Aşil’in, çiçeğin yararlı bir bitki olduğunu keşfettiği ve kendi adını verdiği söylenir. Kızılderililer bu bitkinin insan sağlığı için önemini çok daha önce keşfetmişlerdi. Ojibwa kabilesi dilinde civanperçemine “Wabeno-Wusk”, yani “Doğunun ve Şafağın Çiçeği” denir. Kızılderililer bu otu yorgunluğa ve hazımsızlığa karşı kullanırlardı.

Bitki totemleriyle Geyik İnsanları arasında birçok benzerlik vardır. Tıpkı civanperçemi gibi bu burcun insanları da, çok yönlü yararlı, yaşadıkları dünyaya neşe, güzellik saçmak isteyen kişilerdir. Bazen çevrelerinde “ekşimsi” bir hava yaratırlar, çünkü neredeyse “iğneleyici” denebilecek bir alaycılıkları vardır ve kendilerini köşeye sıkıştırılmış hissettikleri ya da yeni girdikleri bir ortamda rahatsız oldukları zaman bu belirgin bir biçimde ortaya çıkar. Dıştan bal ve kaymaktan yapılmış gibi görünseler de, bu insanların damarlarında sanki sirke zerrecikleri akar.

Enerjileri öylesine coşkundur ki, bir yığın insanı çabucak kendi yörüngelerine sokarlar. Arkadaşlıkları iyidir. Birlikte oldukları insanların her türlü sorunu7nun çözümünde yardımcı olurlar. İçinizi dökmeniz, yaşama açılmanız ve güçlükleri yenmeniz için sizi yüreklendirirler. Fakat bu sorunlar ilginç bir biçimde aktarılmalıdır, yoksa hızlı, hareketli düşünceleri sonucu, hep aynı dertleri dinlemekten çabucak sıkılırlar ve dikkatleri dağılır.

Fazla kişisel ve derin konularda belli bir çekingenlik gösterirler. Çünkü başka insanlar çok içten bir biçimde açılınca, kendilerinden de aynı şeyin beklenmesinden korkarlar. Dost canlısı olmalarına karşın, kendilerini ilgilendiren konularda olağanüstü çekingendirler ve iç dünyalarını kolay kolay kimseye açmazlar. 



Kelebek Kabilesi;
Kelebek kabilesinden olmaları uçarı özelliklerini daha da güçlendirir. Büyük çoğunluğu zamanlarını havalarda uçarak, daldan dala konarak geçirirler ve somut bir şey üzerinde çakılıp kalmak istemezler.

Doğdukları Ay;
İlkbaharın sonu olan “Mısır Ekimi Dönemi”nde doğmuşlardır. Bu ayda her şey gelişme büyüme doğrultusunda ilerlemiş, yol almıştır. Bu gelişim Geyik İnsanlarına belli ölçüde bir denge sağlar ve onların Doğunun Koruyucusu Wabun’nun özelliklerinden yararlanmalarına yardım eder.

Renkleri;
Renkleri beyaz ve yeşildir. Bu beyaz, her olanağa ve değişime açık olan boşluğun, henüz biçimlenmemiş şeylerin beyazıdır.Tıpkı beyazın gökkuşağının tüm renklerini içermesi gibi, Geyik İnsanları da içlerinde sayısız olanak taşırlar.

Yeşil, doğanın, iyileşme ve yenilemenin yeşilidir. Ancak bu yeşil bazen kendini beğenmiş, iddiacı ve her zaman haklı çıkmak isteyen bir yeşile de dönüşebilir.

Hayvan Totemleri;
Mısır Ekimi Dönemi’nde doğan kişilerin hayvan totemi geyiktir. Bu duyarlı, güzel ve uyanık hayvan, görünüşüyle doğaya güzellik ve neşe katar. Geyik insanları, totemleri gibi duyarlı, çekici, hareketli ve uyanık kişilerdir. Doğuştan gelen sezgileriyle, çevrelerindeki insanların duygularını çabucak anlarlar. Kendi iç dünyaları çok değişken olduğu için, başkalarının yeni yeni yaşadığı duygu karmaşalarını onlar önceden yaşayıp deneyim kazanmışlardır. Böylece başkalarının sorunlarını, bazen tek kulakla da olsa, dinleyebilir ve sorunlarının çözümü için yardımcı olabilirler. Ancak diğer insanlarla konuşurken dikkatlerini toplamakta büyük zorluk çekerler, çünkü anlatılan şeylerle düşünceleri oradan oraya sıçramaya balar ve akıllarından geçeni söylemeden edemezler. Yine de Geyik İnsanları konuya öyle ustaca yaklaşırlar ki, karşılarındaki kişi çoğu kez sözünün kesildiğini bile fark etmez.

Geyik İnsanları aynı zamanda çok uyanık oldukları için, bir konuşmayı sık sık kestiklerini anlarlar ve kendilerini toparlayarak daha dikkatle dinlemeye çalışırlar. Karşılarındaki kişi hiçbir zaman onların yanından önemsenmemiş ya da kulak verilmemiş gibi bir duyguyla ayrılmazlar.

Bir Geyik İnsanı gülmeye başlarsa, bu gülüş bir kahkaha tufanı gibi herkese yayılır.



Ancak, Geyik İnsanlarının totemlerinden aldıkları bazı olumsuz özelikleri de vardır. Değişik insanlara karşı bazen öylesine güçlü bir çekim duyarlar ki, tek bir ilişkiyle sınırlanmak istemezler. Çevrelerinde güzel ve çekici buldukları o kadar çok insan olabilir ki, tek bir insanı seçmek onlara olanaksız gelir. Bu burcun hem erkeklerinde hem de kadınlarında görülen bu özellik erkeklerde daha güçlüdür.

Geyik İnsanlarının sağlam bir ilişki kurmaları ve bu ilişki içinde gizli kalmış yönlerini geliştirip zenginleştirmeleri gereklidir. Yaşamlarında kalıcılığı önemini kavramalıdırlar, yoksa daldan dala, düşünceden düşünceye sıçrayarak ne aradıklarını tam bilemeden yaşamlarını boşa geçirebilirler. Zamanlarını iyi bir şekilde kullanmak ve enerjilerini düzenlemek onlara çok zor gelir. Bunu başaramazlarsa kolayca çeşitli hastalıklara yakalanabilirler. Bedenleri de düşünceleri gibi sarsılır ve sinirli olurlar. Eğer içlerini dökecekleri kişileri bulamazlarsa, organizmalarında çeşitli tıkanıklıklar görülebilir.

Geyik Anne-Baba-Çocuk Özellikleri;
Geyik İnsanları bazen çocuklarının ritmine ayak uydurmakta çok zorlanmalarına karşın, sevgi dolu birer ana-baba olurlar. Dişi geyiğin yatığı gibi onlar da çocuklarını güvenli bir yere bırakıp, işlerine gitmek ve sonra onlara yiyecek ve sevgi getirecekleri zaman yeniden dönmek isterler.

Geyik babalar, düşünceli ve sevecen bir baba rolünde geyik analardan daha fazla zorlanırlar. Bu durum onlara yepyeni ve yabancı bir şey gibi gelir ve çocuğun gelişmesinin sorumluluğunu üstlenmek için kendilerini iyice zorlamaları gerekir. Çocuklar büyüyüp, ana babalarına ayak uyduracak duruma geldikleri zaman, her iki taraf da kendilerini daha rahat hissederler.

Geyik çocukları duygulu, kavrayışlı, sezgili ve yaratıcı kişilikleriyle başlarına buyruk hareket etmeye yatkın çocuklardır. Diğer insanlarla konuşmaktan ve onları sevindirmekten hoşlanırlar. Bu yönden gelişkin Geyik İnsanlarına çok benzerler. Geyik yavruları gibi onlarda kolayca ve göze çarpmadan bulundukları çevreye uyum sağlar ve böylece çeşitli tehlikelere karşı korunmuş olurlar. Genellikle sakin, kolay oyalanan ve konuşkan çocuklar oldukları için, ana babaların özledikleri ideal çocuk tipinin simgesi gibidirler.

Diğer Burçlarla Uyumu;
Bu burcun insanları her burçtan insanla kolayca anlaşabilir. Kendileri gibi Kelebek kabilesinden olan Karga ve Susamuru İnsanlarıyla ve Fırtına Kartalı kabilesinden olan Aladoğan ve Mersinbalığı İnsanlarıyla daha iyi anlaşırlar. Fırtına Kartalı kabilesinin üçüncü temsilcisi olan Wapiti İnsanlarıyla bütünleşirler.

Diğer insanlar Şifa Çemberine bu burçtan geçerken, içlerindeki duyarlı, hareketli yönleri tanır ve dünyanın tüm güzelliklerini görmeye başlar. Yaşam enerjisinin hızla akmasının getirdiği gücü ve güçsüzlüğü de tanımış olurlar.


Kızılderililerde Burçlar ve Şifa Çemberi
Sun Bear ve Wabun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder